Live sportwedden moeilijker dan gedacht

Door het grote aantal wedstrijden dat gespeeld wordt en het EK dat er aan zit te komen, is de toeloop op het sportwedden aanzienlijk groter geworden dan het voorheen was. De meeste mensen willen graag van tevoren op de wedstrijden inzetten, maar er zijn ook genoeg gokkers die voor het live sportwedden gaan. Dit werkt heel anders. De inzetten worden hierbij geplaatst tijdens het spelen van de wedstrijden. Op die manier kun je direct inspringen op de mogelijkheden en de dingen die je op het veld ziet tijdens het kijken van de wedstrijd. Dit klinkt heel handig, maar hoe makkelijk is het eigenlijk om live sportwedden om te zetten in een goede winst?

De rol van de bookmaker

Het live sportwedden lijkt ideaal omdat je in kunt zetten op de veranderingen die tijdens de wedstrijden plaatshebben. Het grote probleem is dat de bookmaker dit ook doet. De odds worden constant aangepast, dus wanneer jij bij een stand van 3-0 op winst in wilt zetten voor de thuisploeg, dan zal je dit niets opleveren, omdat de bookmaker zelf ook wel in kan schatten dat dit gaat gebeuren. Hetzelfde geldt voor de doelpuntenmakers. Zit een spits heerlijk in de wedstrijd en zie jij dit op het goede moment, dan heeft de bookmaker de odds al aangepast voordat jij dit in hebt kunnen zetten. In feite is het nagenoeg onmogelijk om de bookmaker voor te zijn, of je moet bijzonder veel geluk hebben. Het gebeurt namelijk wel af en toe.

Voor de wedstrijden inzetten kan veel meer opleveren. Wanneer jij een sterk vermoeden hebt dat de underdog de wedstrijd wel eens zou kunnen winnen, dan kun je hier op inzetten tegen goede odds. Voor de wedstrijden aan veranderen de odds doorgaans niet zo sterk, behalve wanneer het bericht komt dat een sterspeler mist bijvoorbeeld. De betere odds kunnen zorgen voor hogere winsten, maar in deze gevallen is het ook moeilijker om een goede voorspelling te doen. De wedstrijd is immers nog niet begonnen, dus je hebt het te doen met beperkte informatie.

Opgelet!

Er zijn veel gokkers die een foutje maken bij het inzetten op de wedstrijden. Wanneer je niet van tevoren in wilt zetten, maar live in wilt gaan zetten op de wedstrijden, dan is het verstandig om even te kijken of live wedden wel beschikbaar is voor die wedstrijd. Het kan namelijk niet altijd op alle wedstrijden, dus kijk altijd van tevoren of het wel mogelijk is, anders zit je straks met een goede voorspelling, maar zonder winsten omdat je niet in kon zetten.